čtvrtek 2. července 2015

Prostě salát!

Španělé dělají skvělé saláty a není důvod, abychom si je nedělali také! Všechno, co potřebujete, najdete na zahradě nebo koupíte v běžném supermarketu. Fantazii se meze nekladou, použít můžete cokoliv a vynechat také. Kromě zeleniny je dobré, si připravit dobrou zálivku. Můžete samozřejmě jednoduše koupit už namíchanou instantní, já si dělám vlastní. Není v tom chemie zbytečně a je to jednoduché. Zeleninu ochutím olivovým olejem, trošku soli a pak dám čerstvou bazalku nebo použiji sušenou směs na saláty (něm. zn. salatkrauter, bylinky sušené lyofilizací: petržel, jarní cibulka, pažitka, šalotka, cibule, kupuji v Kauflandu za 25,- a vydrží mi to na dva tři měsíce sa dá se to dávat i do polévek a dalších jídel), zamíchám a hotovo.
Obměnit zálivku se dá tím, že tam přidáte například jogurt Hollandia, konzervu tuňáka (to vynechám oliv.olej, pokud je t. v oleji) nebo rozmačkané avokádo. Když si salát oblíbíte, je v něm spoustu vitaminů, je dobrý na trávení a udržení či vylepšení váhy, takže to stojí za to, tak hurá do toho! Přidávám pár kombinací osvědčených ;) a pokud vám ten salát zbude na další jídlo, můžete ho "oživit" přidáním dalších ingrediencí ...

dnešní ranní kombo : rajčata, kousek kapie, ledový salát,okurka a olivy, olivový olej, sůl, koření na salát /sušené bylinky mrazením bez chemie/ dobrou chuť
(včera k večeři to samé s rozmačkaným avokádem, avokádo tomu dodá víc sytosti, použít můžete také vejce, tuňáka, mozarellu, balkánský sýr, nivu, papriku, ředkvičky, slunečnicová semínka, ale i v jednoduché variantě je to skvělé)
a pokud máte pocit, že vám to nestačí, dejte si k tomu pumpernickl-černý chleba nebo jakékoli celozrnné pečivo



další salát: cherry rajčátka, přírodná tofu, směs salátů (římský salát, dubáček červený, ledový salát), fialová bazalka, trošku olivového oleje, sůl

Žádné komentáře:

Okomentovat